Proglašeni dobitnici nagrade Ambasador elektroničke glazbe

Peta svečana dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe održana je u petak, 19. ožujka, u Centru Gervais u Opatiji. Nagrade za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijeljena su u čak dvadesetosam kategorija. Osim večernje svečanosti, tokom dana su održana tri panela na kojima se raspravljalo o aktualnostima na elektroničkoj glazbenoj sceni.

Nagradu publike za izvođačicu godine osvojila je Aklea Neon, nagradu za disco, dance/elektro pop izdanje godine osvojila je pjesma ”Tajna” grupe Nipplepeople, dok je najbolje bass ostvarenje pjesma ”Serious Music” Filipa Motovunskog i Joea Rayguna. Najboljim techno izdanjem godine proglašena je ”Ghostmachine” Gregora Treshera i Petra Dundova.

Nagradu za najbolji album plesne/elektroničke glazbe odnio je Cortex Thrill za album ”3.0”, dok je priznanje za najbolji konceptualni video stream godine ”Cercle” Disclosurea u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Radijskom emisijom godine proglašena je ”Mojo Soundsystem” voditelje Ivone Kovačević na Yammat FM-u. Internetski Radio 808 osvojio je nagradu za poseban doprinos sceni.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri-Fullhouseu.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)