Održana dodjela Nagrade Status 2020.

24. po redu dodjela Nagrade Status održana je 22.rujna 2020. u prostorima Exportdrva na Delti u Rijeci. Dodjela Nagrade Status je glazbena manifestacija koju od 1997. godine organizira Hrvatska glazbena unija. Prvotna dodjela trebala se održati 16. ožujka, no zbog pandemije koronavirusa odgođena je na 22. rujan. Za razliku od prijašnjih godina kada je događaj bio popraćen publikom, ove se godine događaj snimao te će ga biti moguće pogledati na malim ekranima.

Stručna komisija, koja je bila sastavljena od poznatih glazbenika, na temelju 160 pristiglih prijedloga, odabrala je pobjednike u 20 kategorija. Cjelokupan izbor možete pogledati na službenoj stranici Nagrade Status. Ovogodišnji pobjednici nastupili su uz pratnju vrhunskih riječkih glazbenika okupljenih u STATUS BAND, koji su ujedno i dosadašnji dobitnici Nagrade Status. Članove STATUS BANDA čine Henry Radanović na bas gitari, Ivan Popeskić na klavijaturi, Branimir Gazdik na bubnjevima, Ivan Pešut na gitari i Boris Popov na udaraljkama.

Nagrada Status dodijeljuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HUZIP – a (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava).

Izvor fotografije: PIXSELL