Održana popularna dodjela nagrada Screen Actors Guild

Filmska dodjela nagrada Screen Actors Guild 2021 održana je 04. travnja u virtualnom obliku. Najveći uspjeh na 27. dodjeli zabilježili su film ”The Trial of the Chicago 7” za najbolju glumačku postavu, serija ”Schitt’s Creek” za najbolju glumačku postavu u komediji te ”The Crown” za najbolju  postavu u drami i glavnu glumicu u drami. Gillian Anderson nagrađena je za odličnu ulogu političarke Margaret Thatcher u Netflixovoj uspješnici ”The Crown”.

Chadwick Boseman i Viola Davis proglašeni su najboljim glumcem i glumicom za glavnu ulogu u filmu ”Ma Rainey’s Black Bottom”. Najboljim sporednim glumcem u filmu proglašen je Daniel Kaluuya u filmu ”Judas and the Black Messiah”, dok je najbolja sporedna glumica u filmu Youn Yuh-Jung za ulogu u filmu ”Minari”.

Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji je Jason Bateman koji utjelovljuje glavnog lika u seriji ”Ozark”. Mark Ruffalo proglašen je najboljim glumcem u tv filmu ili limitiranoj seriji za ”I Know This Much Is True”, dok je Anya Taylor-Joy najbolja glumica u televizijskoj uspješnici ”The Queen’s Gambit”.

(Izvor fotografije: YouTube screenshot)