Održana prestižna dodjela glazbene nagrade Grammy

Najočekivanija svečanost dodjele nagrada za najbolja ostvarenja u glazbenoj industriji održana je sinoć u Los Angelesu. Za razliku od dosadašnjih sečanosti, ovogodišnja 63. dodjela Grammy nagrada održala se dijelom u virtualnom,  a dijelom u realnom svijetu, u kojem su sudjelovali samo nominirani glazbenici.

Popularna Beyoncé oborila je rekord u povijesti dodjele Grammya osvojivši dvadeset osmu nagradu, čime je srušila sa vrha pjevačicu bluesa Alisson Krauss. Nagradu je osvojila u kategoriji Najboljeg R&B performansa za pjesmu ”Black  Parade” i Najboljeg glazbenog videa za pjesmu ”Brown Skin Girl” kojeg je ostvarila u suradnji sa Blue Ivy i Wizkidom.

Taylor Swift po treći je put osvojila nagradu za Najbolji album godine, čime je postala prva žena koja je tri puta osvojila tu nagradu. Uz nju, tri Grammya u istoj kategoriji osvojili su Frank Sinatra, Paul Simon i Steve Wonder. Nagradu je osvojila za album ”Folklore” koji je objavila u srpnju prošle godine.

Pjesmom godine proglašena je ”I Can’t Breathe” mlade glazbenice H.E.R., dok je Najbolja nova pjevačica na glazbenoj sceni Megan Thee Stallion. Nagradu za Najbolji pop performans osvojio je Harry Styles za ”Watermelon Sugar”, a Najbolja grupna pop suradnja proglašena je ona Lady Gage i Ariane Grande za pjesmu ”Rain On Me”. Glazbenica Dua Lipa osvojila je Grammy u kategoriji Najbolji pop album za ”Future Nostalgia”.

Popis svih dobitnika i nominiranih glazbenika pogledajte na linku.

(Izvor fotografije: YouTube screenshot)