Održane 24. Večeri dalmatinske šansone: Nagrada stručnog žirija kantautorici Elis Lovrić, dok su nagradu publike odnijela 4 Tenora

U Šibeniku su u subotu, 21. kolovoza održane 24. Večeri Damatinske šansone, jedan od vodećih hrvatskih kulturno glazbenih festivala.

Dodijeljene su nagrade žirija i publike, a obzirom na količinu izvrsnih pjesama koje su se mogle čuti na festivalu, publika i žiri u sastavu: Dušan Šarac, umjetnički direktor, Damir Marušić, voditelj festivalskog orkestra, Mate Anić, skladatelj i glazbenik, Dalibor Mirčeta, glazbenik i direktor festivala Branko Viljac nisu imali niti malo lak zadatak.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Četiri tenora s pjesmom “Noćas te sanjam majko” Gorana Karana i Nikše Bratoša,  osvojili su prvu nagradu publike,  dok je Stručni žiri prvom nagradom okrunio Elis Lovrić, istarsku kantautoricu za njezinu pjesmu “Brodolom”.  Vidno uzbuđena nagrađena kantautorica je kazala kako su za njezinu nagrađenu interpretaciju jednako zaslužni maestro Damir Marušić, prateći vokali koji u određenim momentima prevladaju i cijeli orkestar.

Nagradu za najbolji tekst dobila je Tommi Mischell.

Najizvođenija pjesma “Ne volim jugo” Nene Belana i Klape Cambi

Najizvođenija pjesma u 2020. godini je ‘Ne volim jugo’ u izvedbi Nene Belana i Klape Cambi.

Najboljim debitantom ove godine je nagrađen Noa Rupčić sa pjesmom ‘U tvom osmijehu’.

Nagradu za najbolji aranžman dobila pjesma ‘Mir u srcu’ Aleksandra Saše Valenčića.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Ivanu Ivi Županoviću za  pjesmu ‘Eden’, a nagrada za najbolju pjesmu festivala po odluci novinara i radio urednika dodijeljena je  pjesmi ‘Gori sve’ izvođačice Kristine Boban.

Treća nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija otišla je u ruke Four voices koji su izveli pjesmu ‘Mir u srcu’, a druga Neni Belanu  i Nikši Sviličiću za skladbu  ‘Na cvitnu nedilju’.

Treća nagrada publike zasluženo pripala je skladbi ‘Prozor’ Jure Brkljače, a drugu  je osvojila skladba ‘Ne dan moju tisnu kalu’ Branimira Bubice i Klape Sebenico.

“Da se moja jubav udaje”  Duje Stanišića ove je godine proglašena najboljim kantautorskim djelom.

Odlukom direktorskog dvojca festivala,  Dušana Šarca i Branka Viljca,  posebnu nagradu dobio je skladatelj, tekstopisac, kantautor i pjevač Đani Maršan, jedan od prvih sudionika Šibenskog festivala.

Ukupno je nastupilo je devet debitanata i 15 renomiranih estradnih zvijezda. Izvedene 24 nove skladbe izabrao je festivalski Skladbe su izabrane između 131 skladbi koje su prispjele na natječaj.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL