Online događanje: Razvoj publike u kulturi

U okviru programa Kreativna Europa (2014-2020) razvoj publike bio je jedan od prioriteta koji je omogućavao europskim umjetnicima i kulturnim operatorima produbljivanje odnosa s postojećom publikom, proširenje i povećanje publike. Cilj ovog prioriteta je bio  omogućiti da dijela europskih umjetnika dođu do što većeg broja ljudi diljem Europe te da se proširi pristup kulturnim djelima s posebnim naglaskom na djecu, mlade, osobe s invaliditetom i nedovoljno zastupljene skupine, uključujući izbjeglice.

Razvoj publike podrazumijeva i strateški i dinamičan proces kojim se unapređuju i produbljuju odnosi s postojećom publikom te razvijaju pristupi prema novoj publici. Razvoj publike podrazumijeva rad SA publikom, umjesto da se radi nešto ZA publiku. Ključno je izravno uključiti ljude i zajednicu u doživljavanje, uživanje i vrednovanje umjetnosti i kulture. Projekti koji su u fokus stavili prioritet razvoja publike, ostvarili su aktivnosti koje su bile usmjerene na rad na terenu ili na razvoj strategije. Podnositelji zahtjeva trebali su istražiti i mapirati svoje trenutne publike i koje ciljne skupine žele doseći.

U skladu s tme organozira se  online događanje koje ima za svrhu pružiti pogled u europske politike razvoja publike, na koje načine je prioritet tretiran u projektima Kreativne Europe kroz primjere prakse, te uvid u nacionalne mehanizme koji su usmjereni na razvoj publike. gađanje će seodržati dana 28. listopada s početkom u 11,00 sati a više o programu te načinu i roku prijave pročitajte na poveznici http://deskkultura.hr/hr/dogadanja/razvoj-publike-u-kulturi

Photo: freepeek