Online koncert ‘A Song For Joe – Celebrating the Life of Joe’

‘A Song For Joe  – Celebrating the Life of Joe Strummer’  online je koncert kojim će se obilježiti sjećanje na Joe Strummera, suosnivača i frontmena grupe ‘The Clash’ i jednog od najznačajnijih predstavnika punka i rock’n’rolla. John Graham Mellor, poznatiji pod pseudonimom Joe Stummer, rođen je na današnji dan prije 68. godina, a bio je engleski pjevačglumac, ritam gitarist i frontmen sastava  ‘The Clash’ koji za punck rock scenu sedamdestih godina bio iznimno važan.

Online koncert  odžati će se danas, 21. kolovoza, s početkom u 21.00 sat, po hrvatskom vremenu, a nastupiti će Bruce Springsteen, Lucinda Williams, Bob Weir, Beto O’Rourke, Josh Homme, Steve Buscemi, Jim Jarmusch, The Dropkick Murphys, Albert Hammond Jr, Tom Morello, Brian Fallon, Frank Turner, Dropkick Murphys, Hinds, bivši gitarist Red Hot Chili Peppersa Josh Klinghoffer i brojni drugi.

„Dvosatni događaj koji je ujedno i dio dobrotvorne kampanje #SaveOurStage, bit će emitiran putem YouTubea u 21 sat po hrvatskom vremenu. Webcast će se moći gledati na web stranici www.joestrummer.com. Iako je stream besplatan, obožavatelji su pozvani na doniranje u svrhu pokreta #SaveOurStages kojem je cilj opstanak nezavisnih koncertnih prostora u SAD-u, pogođenih posljedicama pandemije virusa COVID-19. (Hina) – prenosi www.culturenet.hr/default.aspx?id=99282