Online program filmova ”Kino Istra / Cinema Istria”

”Kino Istra / Cinema Istria” novi je projekt Motovun Film Festivala koji donosi bogati program filmova koji će se prikazivati online od 15. do 24. siječnja 2021. godine. Dio filmova vezan je uz Istru pa će se tako na programu naći “Je lektrika ubila štrige“ redatelja Cristiana Crissa Kolacia i “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” redateljice Teone Mitevski, “Nevidljivi dječak” redatelja Gabriela Salvatoresa te “Dolina mira” Franca Štiglica.

“Ideja je jednostavna – Kino Istra nema svoje dvorane, ono gostuje u mjestima bez stalnog kina, gdje god nedostaje dobrih filmova. Projekt je usmjeren svima, roditeljima i djeci, sve s ciljem da podsjetimo na vremena kad su kina bila voljena i važna. Uz pomno izabrani filmski program, a u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije”, navodi se u priopćenju Motovun Film Festivala.

Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna, a cijena paketa od četiri filma je 37,50 kuna.

“Ovaj je program zagrijavanje za projekcije uživo, koje kreću čim epidemiološki uvjeti budu prikladni. Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture”, poručili su iz Motovun Film festivala i dodali kako će se projekcije održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova.

(Izvor: Hina,