Prijava

Opatija

Opatija je primorski grad smješten podno planine Učke, a u blizini grada Rijeke i otoka Krka i Cresa. Kroz povijest je od malog ribarskog mjesta postala prestižno odmaralište. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže godinama privlače veliki broj turista iz cijeloga svijeta. Umjerena mediteranska klima čini grad pogodnim za posjet u bilo koje doba godine.

Kulturno povijesnu baštinu Opatije čine Crkva Sv. Jakova, koja se nalazi na mjestu benediktinske opatije po kojoj je grad dobio ime, zatim Villa Angiolina i Grand Hotel Kvarner.
Danas o bogatoj povijesti Opatije možete saznati u Hrvatskom muzeju turizma, koji se rasporedio na nekoliko lokacija –  Švicarska kuća, Villa Angiolina i Umjetnički paviljon Juraj Šporer mjesta su na kojima ćete saznati sve što vas zanima o čudesnoj povijesti grada Opatije.
Grad također krasi i Opatijski perivoj, hortikulturni spomenik u kojem je zasađen oko 150 biljnih vrsta, te botanički vrtovi Amerikanski vrtovi Opatija.

Lungomare je 9 km dugo obalno šetalište koje povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri – Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran, koje će zadovoljiti ljubitelje šetnje

Plaže – plaža Slatina, plaža Črnikovica, plaža Lipovica, plaža Tomaševac i plaža Škrbići

Noćni život – klub Galija, klub Hemingway, klub Angiolina, bar Leonardo, bar Mimoza

Hitni brojevi

Uvijek je dobro znati važne brojeve hitnih službi grada koji posjećujete u slučaju nepredvidljivih događaja. Evo popisa najvažnijih telefonskih brojeva koji su vam potrebni u Opatiji:

Hitni slučajevi:

  • + 385 112 – zajednički broj za hitne slučajeve EU
  • + 385 194 – prva pomoć

Bolnice:

  • Opća bolnica Rijeka – +385 51 658 111

Policija:

  • Policijska postaja Opatija – +385 051 710 11
  • + 385 192 – hitna policija

Dežurne ljekarne:

  • Ljekarna Stjepčević Mirna – +385 51 271 856

Turistički Informacijski Centar:

  • +385 51 271 310

 

Zadnja događanja