Opera “Cavalleria rusticana” premijerno u HNK Split

Opera Hrvatskog narodnog kazališta Split će 12. studenoga 2021. premijerno na kazališnoj pozornici izvesti operu ‘Cavalleria rusticana’ Pietra Mascagnija. Predstojećim izvedbama ravnat će maestro Jure Bučević, redateljica je Jelena Bosančić. Premijerna izvedba bit će posvećena uspomeni na nedavno preminulog maestra Lorisa Voltolinija.

U ulozi Santuzze 12. i 13. studenog 2021. nastupit će nacionalna prvakinja sopranistica Kristina Kolar, a 16. i 20. studenog u toj će ulozi debitirati solistica splitske Opere Antonija Teskera. Ulogu Turiddua, kao i ljetos, tumačit će brazilski tenor Max Jota. Lola će u prve dvije izvedbe biti mezzosopranistica Irena Parlov a u druge dvije Ivona Bosančić Lasić.
Po prvi put će pred splitskom publikom nastupiti brazilski bariton Rodolfo Giuliani koji će tumačiti ulogu Alfija, a Lucia će biti mezzosopranistica Stefany Findrik.

Pored dirigenta Jure Bučevića i redateljice Jelene Bosančić autorski tim predstave čine: scenograf Ozren Bakotić, kostimografkinja Sonja Obradović, zborovođa Veton Marevci, oblikovatelj svjetla Srđan Barbarić, dizajner videa Darko Škrobonja i oblikovatelj tona Marko Mandić, a koncertni majstor je Valter Lovričević.

Izvedbe u petak i subotu 12. i 13. studenog započinju u 20 sati, a izvedbe 16. i 20. studenog u 19:30.

(Izvor: Culturenet.hr, Hnk-split.hr, foto: HNK Split)