Otvaranje „Galerije malih fomata“ – Donacija zbirke Ivice Karninčića – Koloča

U Bolu na Braču, na prostoru nekadašnje Hrvatske čitaonice večeras u 21,00 sat otvara se „Galerija malih formata“, izložba  koja predstavlja zbirku Ivice Karninčića – Koloča, rođenog Boljanina i strastvenog kolekcionara umjetničkih djela.

Jedan od poznatijih domaćih gospodarstvenika, nekadašnji generalni direktor tvornice Dalmacija Dugi Rat koji je dugo vremena živio i u Italiji, umjetnine je prikupljao preko 60 godina.

U Galeriji će se naći 300 djela malih formata iz područja slikarstva, skulpture, grafike, crteža, fotografije i novih medija, uključivši i bogatu likovnu biblioteku s  potpisom preko 200 autora, među njima Vlahe Bukovca, Ivana Meštrovića, Miroslava Šuteja, Emanuela Vidovića, Otona Glihe, Antuna Masle, Marije Ujević-Galetović Milene Lah, Nives Kavurić Kurtović, Ksenije Kantoci, Dušana Džamonje i Ivana Kožarića Milana Pavića, Ane Opalić i drugih.

Ako se nalazite u blizini svakako ne propustite zaviriti u ovu likovnu zbirku djela malih formata Boljanina koji je svome rodnom kraju darovao 300 djela domaćih umjetnika.