Otvoren natječaj za 68. izdanje Zagrebačkog festivala

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je natječaj za nove pjesme 68.-og izdanja Zagrebačkog festivala čija je završna manifestacija planirana za 29. siječnja 2021.

Natječaj za nove pjesme najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe  otvoren je od  15. listopada do 15. studenog  navodi se na službenim stranicama festivala, čija je direkcija predvođena novim umjetničkim direktorom –  poznatim hrvatskim autorom i  producentom, Branimirom Mihaljevićem.

Nove pjesme prijavljuju se putem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama Festivala, a svaki pojedini autor ima pravo sudjelovanja na natječaju sa samo jednom pjesmom. Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na završnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala. Odabrani izvođači 68. Zagrebačkog festivala bit će poznati krajem studenog, a pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2020.

Zagrebački festival, najstariji je festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe, a održava se neprekinuto od 1953. godine.