Otvoren natječaj za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva

Na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija objavljen je natječaj za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović“, priznanja koje se dodjeljuje kao godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Priznanje ustanovljeno prije 15 godina poticaj je poboljšanju kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda, stvaranju hrvatske prijevodne literature te kako bi se istaknula važnost prevodilačke struke.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade prevoditeljima, za najbolje ostvarenje u području prevodilaštva s traženom dokumentacijom objavljenom na stranicama Ministarstva kulture i medija  dostavljaju se elektroničkim putem na e-mail adresu: NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, a s naznakom: Prijedlog za „Nagradu Iso Velikanović“, najkasnije do 26. veljače 2021.

Photo: Ulrike Leone, Pixabay