Otvoren natječaj za online Rovinj Photodays

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na jednom od najvećih festivala fotografije na ovim prostorima, Rovinj Photodays, koji će se ove godine održati online. Međunarodni natječaj otvoren je do kraja ožujka, a fotografi se mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija na photodays-rovinj.com. Prijavitelji uz fotografije moraju priložiti i kraću biografiju i izjavu o radu, a prijaviti se mogu u kategorijama Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Art/Tijelo i Portret.

Stručni žiri čine vizualni umjetnik Hrvoje Slovenc, kustosica u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Sabina Salomon te upravitelj, direktor programa i kustos Udruge, Galerije i Centra za suvremenu fotografiju Photon Dejan Sluga.

Proglašenje finalista i pobjednika održat će se u travnju ove godine, a Grand Prixa 08. svibnja kada se tradicionalno održavala svečana dodjela nagrada u Rovinju. Najbolji radovi bit će nagrađeni prezentacijom s izjavama autora na službenoj web stranici i video prezentacijom radova finalista na zajedničkoj izložbi krajem listopada u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Grand Prix osvaja dvije tisuće eura, samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2022. godine u Rovinju te samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci tijekom jeseni 2022.

(Izvor: Hina,