Otvorene prijave za online seminar – radionicu „Kazališna umjetnost – lutkarstvo“

Hrvatski sabor kulutre nastavlja sa online edukativnim programima i poziva sve zainteresrane da se prijave na online seminar – radionicu pod nazivom “Kazališna umjetnost – lutkarstvo”. Seminar – radionica održat će se od 25. do 27. rujna 2020.  pod vodstvom kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle.

Osnovni cilj ovog seminara jest razvijanje svijesti o lutkarstvu kao autohtonoj umjetnosti, naglašavanjem njegove specifičnosti u odnosu na srodne umjetničke grane, prije svega dramsku umjetnost, analizirati složenost mnogobrojnih odnosa, kao i opravdanost svjesnog odabira u svakom segmentu te osvrnuti se na brojne predrasude koje su se uvriježile u ovom mediju.

Seminarom će biti obuhvaćeni svi elementi lutkarstva kao medija te će kroz svaku tematsku jedinicu biti obrađene teme,  od izbora teksta i lutaka do sugestija za izbor glazbe i režijska rješenja.

Seminar će biti održan kao trodnevni program  (25. – 27. 9. 2020.) putem ZOOM aplikacije, a sadržajno će obuhvatiti: teorijski dio (prezentaciju, izlaganje, demonstraciju) te prikaz praktičnoga rada (izrada lutaka ili vježbanje animacije). Polaznici će  seminar pratiti pasivno uz mogućnost aktivnog uključivanja u razgovor.

Kompletan program, način prijave te kontakte za dodatne informacije pronaite na mrežnim stranicama organizatora na poveznici:  https://www.hrsk.hr/index51.php?pIDm1=10&pIDm2=35&pIDm3=0&pPg=0&pIDcl=1033&pToken=a8390b1191e867e366e09135bbcd8736c8fbf0c9

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL