Otvorenje svjetski poznate izložbe ”Bodies 2.0 – Veličanstveni svemir u nama”

Svjetski poznata izložba o ljudskoj anatomiji ”Bodies 2.0 – Veličanstveni svemir u nama” otvara se danas u 11:00 sati u Galeriji Klovićevi dvori. Veličanstvena izložba na zanimljiv i edukativan način pokazuje kako izgledamo iznutra i kako naše tijelo funkcionira. Posjetitelji će moći pogledati više od dvjesto ljudskih tijela, organa i organskih sustava, te prave kosture sa venskih i arterijskim sustavom.

Izložba je znanstvenog i edukativnog sadržaja, a pokazuje tijela i zdravih i bolesnih ljudi, primjerice mozak usred moždanog udara. Koncept izložbe omogućuje posjetitelju da pogleda svaki dio našeg tijela, od mišićnog sustava, koštanog, dišnog, reproduktivnog, kardiovaskularnog i ostale dijelove tijela.

Izložbu je do sada u svijetu pogledalo više od dvadeset pet milijuna ljudi, a Hrvatima je prvi put predstavljena 2010. godine. Uvjereni smo da će i nadograđena verzije ”Bodies 2.0” oduševiti svakog tko ju odluči pogledati. Ulaznice potražite na Eventim.hr ili na blagajni galerije.

Znate li koja je najjača kost u ljudskom tijelu? Odgovor je bedrena kost, a više zanimljivosti poput ove saznajte u Klovićevim dvorima od 08. travnja do 20. lipnja 2021. godine.

(Izvor: Eventim.hr, Galerija Klovićevi dvori, Facebook event ”Bodies 2.0. – Veličanstveni svemir u nama”)