Ovog vikenda u Gorskom kotaru koncerti, eno-gastro festivali i radionice u prirodi

Rujansko vrijeme, kada se ljeto izmjenjuje s čarobnim jesenjim ruhom, odiše paletom boja i sklada gdje je priroda umjetnik, a veliko slikarsko platno je Gorski kotar. Stoga, zaputite se u Gorski kotar i cijelim svojim tijelom udahnite jesenju idilu i mali fragment te divne mističnosti zarobite i fotoobjektivom. Napravite jedinstven selfie, ovjekovječite neodoljive trenutke radosti koje dijelite sa svojom obitelji ili prijateljima. Suštinski čista, netaknuta priroda svakako nam je partner koji obnavlja svaku našu stanicu, a doživjeti mijenu njezina ruha daleko je najupečatljivije iskustvo koje će vas u procesu i dubinski nadahnuti.

Vikend jesenjih iznenađenja

Kako bi vam doživljaj bio neponovljiv, Gorani su za vas pripremili i niz interesantnih događanja i sadržaja. U petak, 3. rujna od 18 sati možete prisustvovati koncertu Jaquesa Houdeka i vokalne skupine DIM, koji se održava na otvorenom u Delnicama na Trgu 138. brigade HV, a od 18:30 sati u Fužinama klapa Kastav održat će svoj nastup ispred crkve Sv. Antuna Padovanskog.

U subotu, 4. rujna održava se niz događanja, a treba izdvojiti 2. Medun Fest posvećen autohtonom goranskom proizvodu, šumskom medunu. Festival se održava u Fužinama i Liču te pruža niz sadržaja za djecu i odrasle. Medun proizvode pčele od medne rose, a njegova iznimna ljekovita i kulinarska svojstva možete upoznati na samom festivalu gdje vas očekuje i niz interesantnih degustacija. Isprobajte prvi goranski sladoled od šumskog meduna koji su osmisli chef Dino Galvango i Marko Stojević, poznati slastičar. Uživajte i u jelu Kare od veprića s medunom koji je nastao u suradnji chefa Galvanga i hotela Bitoraj iz Fužina. Testirajte i inovativnu hranjivu masku od meduna koji je izradio Hortus divinus, holistički studio za masažu i aromaterapiju. Na festivalu ćete svakako moći degustirati niz goranskih proizvoda, a u jutarnjim satima organizatori vas pozivaju na uspon na Preradovićev vrh uz stručnog vodiča Lynx and Fox ili posjet izletištu Šumska bajka u Liču uz kreativnu radionicu za djecu. U Fužinama u subotu od 17 sati možete uživati i u Međunarodnom susretu puhačkih orkestara na igralištu ispod brane, u blizini jezera Bajer, a u Crnom Lugu odvažite se na večernju radionicu u prirodi o noćnim leptirima, tajanstvenim stanovnicima Nacionalnog parka Risnjaka. Radionica počinje u 20  sati.

I nedjelja, 5. rujna festivalski je obojena jer u Skradu možete uživati u tradicionalnom 13. po redu Festivalu malina. Festivalsko ozračje ove godine organizirano je atraktivnim planinarenjem uz koktele. Razgled triju fotogeničnih vidikovca na Skradski vrh iz Skradske drage organiziran je uz goranske vodiče risa i lisicu tj. Lynx and Fox agenciju. Na vidikovcu Perić iznenadit će vas coctail hour uz profesionalne barmene, lounge glazbu i chill zonu na ležaljkama, a slatka okrjepa bit će štrudla od malina. Planinarska staza nije previše zahtjevna. Savjetuje se za sva događanja i posjet Gorskom kotaru odjenuti slojevitu odjeću i prigodnu obuću. Noći su iznimno svježe uz ugodne dnevne temperature, a i za posjet skrovitim goranskim šumama i planinskim uzvisinama tijekom dana svakako planirajte topliju odjeću.

Više informacija o programima događanja  i izletničkim atrakcijama potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara. Ako tražite savjet više, pošaljite i vaša pitanja putem društvenih mreža TZ Gorskog kotara jer ćete dobiti promptne odgovore s pregršt interesantnih detalja.

(Izvor, foto: TZ Gorski kotar press)