Ovogodišnja dodjela nagrade Porin 5. lipnja u Zagrebu

UO Porina donio je odluku o datumu održavanja ovogodišnje dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade – Porin 2021. održat će se 5. lipnja u Zagrebu!

S obzirom na još uvijek aktualne pandemijske uvjete za koje se svi nadaju da će uskoro postati prošlost, UO Porina odlučio je održati Porin ove godine u Zagrebu najavljujući da će nam uskoro otkriti više detalja o lokaciji i scenariju same dodjele.
Porin će se održati ove godine u Zagrebu, a kroz koji dan otkrit ćemo i detalje lokacije dodjele Porina kao i način na koji će se nagrade dodjeljivati. Važno je znati da ćemo ispoštovati sve epidemiološke mjere, a opet organizirati dodjelu u kojoj će uživati i glazbenici na dodjeli, ali  i publika, još ove godine, ispred TV ekrana“, rekao je Davor Drezga, izvršni direktor nagrade Porin.

Da će ovogodišnja dodjela izgledati drugačije dala je naslutiti već i statua čiji je autor Ivica Propadalo. Po prvi puta u povijesti, statua Porina ima masku koja simbolizira šutnju glazbenika na koju su bili primorani početkom pandemije. „U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje“, rekao je Propadalo.

„Nominacije za Porin objavljene su putem prijenosa na YouTube kanalu. Bilo je uzbudljivo i ove godine, bez obzira na to koliko je godina bila teška za glazbenike. Pristiglo je ukupno 1784 prijava, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Po broju prijava jasno je da se stvarala glazba unatoč teškim uvjetima”, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

Popis svih nominacija za Porin možete pogledati OVDJE..

Foto: Filip Kovačević / Arhiva Porina

Izvor: Unison press