”Pelin i med” Dine Dvornika u izvedbi a capella sastava Akvarel

Pelin i med, poznati hit Dine Dvornika s njegovog zadnjeg studijskog albuma, novi je singl osječkog a capella sastava Akvarel i prvi nakon albuma Iz sveg klasa objavljenog krajem 2018. godine.

Kako kažu članovi Akvarela, pjesma je u isto vrijeme i teška i laka, odnosno mami i osmijeh i suze. “Divan tekst, divna glazba, a u našem slučaju i divan aranžman Olje Dešića u kojem je pokušao sve navedeno pretočiti u vokalnu interpretaciju i na naše veliko zadovoljstvo u tome uspio. Ova pjesma zaslužila je nova rađanja, bez obzira što smo svi svjesni da je interpretacija Dina Dvornika nešto neponovljivo.“, rekli su iz Akvarela.

Tako je Pelin i med dobio jednu netipičnu interpretaciju koja je snimana u požeškom studiju Hard Work, dok ju je aranžirao, miksao i producirao Olja Dešić u svojem Studiju Maraton u Rijeci. Za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz studija Šišmiš u Velikoj Gorici.

Još jedan stalni suradnik Akvarela, Osječanin Josip Grizbaher iz Cinematica Osijek radio je na videospotu i snimao članove sastava svakog u svom okruženju kako sluša pjesmu. Time je htio postići stavljanje naglaska na osobnu emociju, što je zapravo i najveća snaga ove pjesme, a sve više bilo bi previše.

Akvarel čine Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Soldo (alt), Marina Hlupić (alt i glavni vokal), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (beatbox i bariton) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar). (Croatia Records)