Počinje prvi ELECTOR – najbolje od hrvatske elektroničke glazbe

Žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR kojeg čine 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu će u dva kruga prvo predložiti, a zatim odabrati najbolje od elektroničke scene u godini na izmaku! U prvom krugu glasanja od 17. do 22. prosinca žiri će predložiti izvođače za koje smatraju da su ostavili značajan trag na elektroničkoj sceni u protekloj godini, nakon čega će u drugom krugu biti odabrani nominirani u osam kategorija.

Nominacije za ELECTOR organizatori će objaviti u drugom tjednu siječnja 2022. godine. Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine kategorije su u kojima će se dodijeliti statua nagrade ELECTOR 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

ELECTOR je nastao iz potrebe za nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto – uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe. Obzirom na činjenicu da hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu pokazalo se kao logičan slijed događaja.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

(Izvor, foto: Unison press)