Podizanjem zastave u Barbanu otvorena 46. Trka na prstenac

Svečanim podizanjem zastave u petak navečer službeno je otvorena 46. tradicionalna manifestacija Trka na prstenac u Barbanu, koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu – Gradišću.

Otvorenje 46. Trke održano je u drugačijim okolnostima, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u sklopu programa otvorena je i skupna izložba „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.

„Ponosan sam što vas ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji,“ izjavio je sinoć predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

Sinoć su na svečanosti pročitana i imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke. Danas će se održati Trka za viticu, a u nedjelju Trka na prstenac – obje počinju u 17 sati.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Zbog sigurnosnih mjera ograničen je broj posjetitelja, a Hrvatska radio televizija će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi na Drugom programu HTV-a, s početkom u 17 sati.

Trku se može pratiti i na stranicama:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

(Izvor: Hina, Photo: Srecko Niketic/PIXSELL)