Politika kolačića

Kolačić

Kolačići (cookies) su male datoteke koje internetski preglednici spremaju na naše računalo pri pristupanju pojedinim web-sjedištima kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Najčešći je primjer brži pristup stranicama pamćenjem prijave – kolačić sadrži podatke za prijavu pa se preskaču postupci ponovnog prijavljivanja na stranicu.

Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za stranice koje bi ih koristile za pamćenje ključnih informacija ili pamćenje korisnikove internetske povijesti (uključujući klikanje nekih gumbova, prijavljivanje na račun, ili stranice koje smo posjetili u povijesti). Također mogu biti korišteni u svrhu pamćenja informacija koje smo unosili u određena polja (imena, adrese, lozinke, broj kreditne kartice itd.).

Koristimo ih kako bismo Vam osigurali što kvalitetnije iskustvo i rad na našoj digitalnoj platformi. Također, kolačići služe kako bi platforma radila što učinkovitije i kvalitetnije te kako mogli vršiti unaprijeđivanje i poboljšanje stranice.

Ukoliko ne prihvatite kolačiće moguće je da određeni dijelovi stranice neće raditi pravilno i u potpunosti čime ograničavate mogućnost korištenja stranice.

Upravljanje kolačićima

Najveći broj internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće ali pruža kontrolu pomoću koje možete upravljati blokiranjem i brisanjem kolačića. Ukoliko niste suglasni s upotrebom kolačića možete ih blokirati ili izbrisati na svom uređaju no to može onemogućiti pravilan rad internetske stranice.