Popularni film Pjera Žalice ”Koncentriši se, baba” online

Film redatelja Pjera Žalica ”Koncentriši se, baba”, u kojem glume najpoznatiji hrvatski i regionalni glumci, bit će dostupan online od 18. siječnja na OnDemand platformi kina Meeting Point. Film je svojom svjetskom premijerom otvorio prošlogodišnji online Sarajevo Film Festival i zabilježio rekordnu gledanost budući je film u samo dva sata pogledalo gotovo četrnaest tisuća ljudiu četrdesetdvije zemlje.

Radnja je smještena u travanj 1992. godine u Sarajevo, kada se brojna obitelj okuplja zbog stare majke koja je bolesna. Liječnici prognoziraju da joj je preostalo još samo nekoliko sati, što se na kraju pretvara u nekoliko dana. Vrlo brzo počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike kuće u Sarajevu. I sama ”baba” posljednjim uzdasima sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Raspad jedne obitelji postaje tako metafora raspada jedne države, a u filmu glume, među ostalima, Mira Banjac, Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, a iz Hrvatske Alma Prica i Jadranka Đokić.

Na istoj platformi do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Mare” Andree Štake (u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu), “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Otac” Srdana Golubovića (u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).