Popularni hrvatski filmovi na nekoliko online platformi

Hrvatski audiovizualni centar objavio je da su tijekom ovih blagdana najpoznatiji hrvatski dugometražni filmovi dostupni za gledanje na nekoliko online platformi.

Na stranicama Factuma moguće je, uz novčanu naknadu, pogledati dokumentarni film ”Tusta” redatelja Andreja Koroljeva. Riječ je o pjevaču pulskog punk benda KUD Idijoti. Hrvatsko – švicarski film ”Mare” redateljice Andree Štake koji je prikazan na brojnim hrvatskim i međunarodnim festivala, uz naknadu je dostupan za gledanje na online platformi kina Europa. Na istoj platformi mogu se, između ostalog, pogledati i višestruko nagrađivani naslovi iz prethodne godine, “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević te hrvatska manjinska koprodukcija “Bosonogi car” Jessice Woodworth i Petera Brosensa (hrvatski producent Propeler Film). Film “Mare” će se od 1. siječnja moći pogledati i na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, na kojoj će od istog datuma biti dostupan i nagrađivani “Otac” Srdana Golubovića, nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i BIH (hrvatski producent Propeler Film).

Dugometražni prvijenac redatelja Jure Pavlovića “Mater” se prikazuje na online kinu Kina Mediteran, kao i nagrađivani naslovi poput “Zvizdana” Dalibora Matanića, “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić, “Comic Sans” Nevija Marasovića, “Uzbuna na zelenom vrhu” Čejen Černić te “Zagonetni dječak” Dražena Žarkovića.

Zagrebački Restart nudi do 17. siječnja nove naslove iz svoje dokumenarne riznice, na platformi volimdokumentarce.net. Novi se naslovi objavljuju iz tjedna u tjedan, uz stalni popratni set od pet filmova dostupnih za besplatno gledanje, uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI.

(Izvor: Hina,