Prijava

Poreč

Poreč je grad u Hrvatskoj smješten na zapadnoj obali poluotoka Istre. Današnji oblik  grada osmislili su Rimljani prije dva tisućljeća, nakon što su pokorili starosjedioce Histre. Grad je najprije bio vojni logor, zatim utvrđen grad koji je prerastao u značajni upravni i gospodarski centar. Zbog svog dobrog geografskog položaja i bogate povijesno kulturne baštine danas privlači velik broj turista iz raznih zemalja svijeta.

Najznačajniji spomenik grada je Eufrazijeva bazilika, remek djelo bizantske arhitekture, koja je 1997. godine uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Razgledavajući grad možete vidjeti i Augustov i Neptunov Hram, Peterokutnu Kulu te Gotičku i Baroknu palaču. Od kulturnih sadržaja možete posjetiti Zavičajni muzej Poreštine, Galeriju Zuccato i Zvjezdarnicu Višnjan. Nedaleko od Poreča nalazi se i poznata Jama Baredine.

Za one željne avanture tu su Adrenalin Park Sky Fox i najveći vodeni park u Hrvatskoj – Aquacolors.

Plaže: Val Sunrise Family plaža, plaže u Tarskoj vali, plaža Laguna Bellevue, plaža Kras, Val Maro Family plaža

Noćni život: Pallazo Club Poreč, Coco club,  Saint&Sinner, Tequila beach bar, Epoca bar, General Lounge bar, Terra Magica bar,

Hitni brojevi

Uvijek je dobro znati važne brojeve hitnih službi grada koji posjećujete u slučaju nepredvidljivih događaja. Evo popisa najvažnijih telefonskih brojeva koji su vam potrebni u Poreču:

Hitni slučajevi:

  • + 385 112 – zajednički broj za hitne slučajeve EU
  • + 385 194 – prva pomoć

Bolnice:

  • Hitna pomoć Poreč: +385 52 451 611

Policija:

  • Policijska postaja Poreč – +385 52 533 039
  • + 385 192 – hitna policija

Dežurna ljekarna:

  • Ljekarna Poreč: +385 52 434 950

Turistički Informacijski Centar:

  • +385 52 451 293

Zadnja događanja