Potpora kreativnoj mobilnosti i-Portunus

Nakon višemjesečnih ograničenja uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, koja su još više marginalizirala kulturni sektor i umjetnike, i-Portunus, koji pruža podršku mobilnosti za umjetnike i kulturne djelatnike, vraća se s novim Pozivima za prijavu. Isti počinju u prosincu ove godine, kroz dva projekta u vrijednosti od 1,5 milijuna EUR iz programa Kreativna Europa.

Projekt i-Portunus želi ponuditi transnacionalnu mobilnost, gdje i kada je to moguće, a provodi se i financira u okviru programa Kreativna Europa, programa EU za razvoj i jačanje kulturnog i kreativnog sektora.

NOVI POZIV DO KRAJA GODINE

Na prvi novi i-Portunus projekt moći će se prijaviti samostalno umjetnici iz sektora knjige, arhitekture, kulturne baštine i glazbe, ali i iz drugih kulturnih i kreativnih sektora, osim iz audiovizualnog.

U 2021. godini planiran je još jedan  projekt koji će podržavati mobilnost umjetnika i kulturnih djelatnika financiranjem domaćina odnosno institucija koje ugošćuju umjetnike i kulturne djelatnike. Zajedno, ti će projekti i-Portunusa objaviti nekoliko Poziva za prijavu kroz 2021. godine, navodi se na mrežnim stranicama Kreativne Europe.

Photo: freepeek