Povratak koncerata i drugih javnih događanja?

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, otvorio je goruću temu povratka koncerata i drugih javnih događanja koja uključuju veći broj ljudi.

Ministar je najavio da, u suradnji sa predstavnicima ugostitelja i organizatora koncerata, planiraju projekte sa velikim javnim okupljanjima. Također, rekao je kako bi uspješna provedba projekata mogla dovesti do velikih popuštanja i ublažavanja mjera.

”To se radi i izvan Hrvatske. Mi možemo okrenuti i novu stranicu kada je u pitanju i borba protiv pandemije. Sve mjere koje smo donosili bile su u skladu s dotad poznatim dostignućima znanosti. Imamo sada napredak kod distribucije cjepiva, ali i napredak kod mogućih lijekova.Iz ovih pilot projekata mi ćemo, nadam se, u sljedećih nekoliko tjedana moći steći uvid što se događa na određenom okupljanju kada se tamo nađu ljudi koji su u jednoj od tri kategorije, oni koji su cijepljeni, oni koji su u određenom razdoblju preboljeli Covid ili oni testirani” rekao je Božinović.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek prije nekoliko dana najavila je da će uskoro objaviti plan otvaranja kojim će organizatorima omogućiti organiziranje kulturnih događanja. U svrhu organiziranja sigurnih događanja predstavljena je i platforma ”Sigurna okupljanja”. Ministrica očekuje da će ovog ljeta na javnim događanjima biti dozvoljeno i više od tisuću ljudi, što je bilo prošlogodišnje ograničenje.

Nekoliko festivala u Hrvatskoj i regiji najavilo je svoje održavanje ovog ljeta, poput EXIT festivala o čemu više pročitajte na linku.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)