Poziv na online seminar/radionicu “Kreativna digitalizacija izvedbenih radova – preplitanje medija”

Hrvatski sabor kulture objavio je Poziv na online seminar/radionicu ZOOM platforme na temu Kreativna digitalizacija izvedbenih radova – preplitanje medija.

Online vidljivost rada pojedinca ili udruge sve je bitnija u današnjem modernom društvu, posebice u interaktivnoj formi koja uključuje reakcije gledatelja ili članova. Digitalizacija rada otvara drugačiji kreativni i tehnički proces izrade i online distribucije kroz nekoliko mogućih medijskih formi poput fotografije, videa, kolaža, trailera, kratkog filma itd. Tijekom seminara razmatrat će se koji su to sve digitalni obrasci u koje se može adaptirati autorski rad i koje su to transmedijske ekstenzije kreacije narativnog svijeta, prostori za prikaz umjetničkih radova, forme, načini, koja je uloga društvenih mreža i kako ih iskoristiti, diskurs vlastitih ideja te usvajanje vještina kako sve ujediniti i tehnički postaviti online bez produkcijskog troška.

Online seminar/radionica održat će se od 5. do 7. 5. 2021. pod vodstvom voditeljice, umjetnice i autorice Selene Beram. Prijave se primaju do 3. 5. 2021. ispunjavanjem prijavnog obrasca – „meeting registration“ na poveznici:  https://bit.ly/3akZYxN,  a više o uvjetima Poziva pročitajte na linku: http://www.hrsk.hr/index2.php? pIDm1=3&pIDm2=15&pIDm3=25&pToken=cdb58c9dc2c7bdbdd18e64b4814b4287fa921671

Info: Hrvatski sabor kulture