Poznati dobitnici foto natječaja “Rovinj photodays 2021”

Na ovogodišnji natječaj, “Rovinj photodays 2021” do 31. ožujka, ukupno je prijavljeno 2900 fotografija autora iz 16 zemalja svijeta. Brojem prijava su prednjačili fotografi iz regije, no prijave su stigle i iz Iraka, Irske, Koreje, SAD-a, Španjolske…

Žiri u tročlanom sastavu činili su:

1. Dejan Sluga, upravitelj i direktor programa Centra za suvremenu fotografiju Photon – predsjednik žirija, SLO
2. Sabina Salamon, kustosica Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, CRO
3. Hrvoje Slovenc, fotograf, NY

Žiri je imao zadaću odabrati finaliste natječaja i među njima dobitnika Grand Prixa, odnosno sveukupnog pobjednika natječaja.

U kategoriji Tijelo/akt nagrade su pripale Ani Miletić iz Hrvatske, Marku Stojanoviću iz Srbije i Younesu Mohammadu iz Iraka.

Nagradu za arhitekturu dobili su Marija Janković iz Srbije Davor Zupičić iz Hrvatske i Maruša Račič iz Slovenije.

Za dokumentarnu fotografiju nagrađeni su. Adrijana Urschall iz Srbije, Simon Chang iz Slovenije i Filippo Venturi iz Italije.

Najbolje fotografije u kategoriji mode napravili su Alma Štrkljević i Rebeka Legović iz Hrvatske te Svetlana Jovanović iz Nizozemske, a u kategoriji pejzaža Ivana Jagušić i Ana Vuko iz Hrvatske i Fadil Šarki i Srbije.

Za portrete su nagrađeni Zuzana Pustaiova iz Slovačke, Patrick Bienert iz Njemačke i Marko Risović iz Srbije, dok će dobitnik Grand Prixa bit proglašen 8. svibnja 2021.

Info: Hina, Photo: freepik