Predstava Sylvia Fabricea Murgie u okviru Festivala svjetskoga kazališta u HNK Zagreb

Kao dio Festivala svjetskoga kazališta, u ponedjeljak 12. listopada, u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu dolazi intrigantna i neobična belgijska predstava koja nosi naslov Sylvia, a djelo je svestranog umjetnika Fabricea Murgie u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa.
Predstava prikazuje unutarnji svijet slavne američke književnice Sylvie Plath i njezine životne borbe. U predstavi se povezuju mediji poput kazališta i filma, a sve uokviruje dojmljiva glazba, te se u konačnici Sylvia može očitati kao pop-opera za pjevačicu i devet glumica.

Unikatnost ove predstave temelji se na miješanju kazališta i filma. Tijekom izvedbe gledatelj na velikom ekranu vidi nastajanje filma u realnome vremenu. Kamera koju pokreće Juliette Van Dormael u funkciji je dekonstrukcije života velike književnice prateći različite faze u njezinom životu sve do njezinog tragičnog kraja.
Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta nastavljen je 27. rujna predstavom Sreća talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona koja je prikazana pred punim gledalištem popunjenim prema epidemiološkim mjerama.
Zagrebačka će publika, nakon velikog uspjeha u Europi, ovoga puta imati priliku predstavom Sylvia doživjeti očaravajuće i duboko emotivno djelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ulaznice možete kupiti na linku: https://www.hnk.hr/hr/prodaja/predstava/991/ ili na blagajni HNK.

(Izvor: Hrvatsko Narodno Kazalište Zagreb)