Predstavljen album “Smile”, posljednji album Damira Kukuruzovića i njegova Django Groupa

U Sisku je u petak promoviran posljednji album prerano preminulog gitarističkog virtuoza Damira Kukuruzovića i članova njegove Django Group, pod nazivom “Smile”. Prerani odlazak spriječio je legendarnog sisačkog glazbenika i dobrog duha Siscia Jazz kluba Damira Kukuruzovića da nam osobno predstavi svoj novi album, no, za zahvaljujući supruzi, obitelji i prijateljima s kojima je dijelio pozornicu upravo na njegov rođendan, sinoć su na ljetnoj pozornici Kazališta 21  predstavili album Smile, za koji je sam Damir znao reći kako je taj album kruna njegova rada. 

Damirov Django Group

Nakon što je prikazan 12-minutni dokumentarac o Damiru Kukuruzoviću, autora Roberta Tomića Zubera, sjećanja na njega evocirao je vrstan poznavatelj jazza Zoran Čutura a zatim je pozornica prepuštena glazbenicima iz njegove grupe.

O susretima s Kukuruzovićem i zajedničkim projektima govorili su i pjevali Zoran Predin, Miro Ungar, Sonja Stević Granić te glumica Vesna Čipčić.

Damir Kukuruzović jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja spadao je u red najistaknutijih hrvatskih predstavnika glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Django Groupa, koji nakon Damirova preranog odlaska nosi naziv Damirov Django Group. (Hina)

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL