Predstavljen novi album Amire Medunjanin “For Him and Her”

U vrtu diskografske kuće Croatia Records u zagrebačkoj Dubravi, ovaj je tjedan Amira Medunjanin, diva svjetskog glasa predstavila svoj novi album “For Him and Her”. Jedinstveni  je to hommage legendama narodne glazbe, Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Album u izdanju Croatia Recordsa objavljen je sredinom lipnja, a realiziran je u suradnji s partnerom projekta Stars & More.

Dvanaest pjesama, koje su prema vlastitom priznanju obilježile neke događaje u autoričinu životu, osim na CD-u našle su svoje mjesto i na dvostrukom vinilu, a da se zaista radi o diskografskom dragulju govori podatak da je upravo ovaj album zasjeo na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih albuma ugledne liste World Music Charts Europe za rujan 2020.

Veliko je to priznanje ne samo Amiri, nego i sjajnoj ekipi glazbenika s kojima je Amira realizirala novi album: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba).

U pratnji mladog harmonikaša Antonija Vrbičkog, Amira je predstavila nekoliko pjesama s albuma.

“Amira je jedinstvena u svakom pogledu, drugačija i posebna. Ovaj album će imati sve veći značaj tijekom vremena jer pjesme u Amirinoj izvedbi počinju emitirati i one radio postaje koje dosad nisu emitirale ovakvu vrstu glazbe. Pjesme Tome Zdravkovića čiju smo Antologiju objavili i Silvane Armenulić lijepo je nadovezivanje na priču Jugotona koji će 2022. godine proslaviti 75 godina postojanja”, naglasio je Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, poklonivši Amiri prilikom predstavljanja bijeli gramofon.

Izdvojili smo za vas…s novog albuma: Amira Medunjanin –  Svirajte mi tiho, tiše

Info & photo: Croatia records