Premijera filma redatelja Dalibora Barića povodom nominacija za Oscara

Dugometražni eksperimentalno-animirani film “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” redatelja Dalibora Barića, koji je u utrci za nominacije ovogodišnjeg Oscara, imat će u petak, 12. veljače, online premijeru u Hrvatskoj i SAD-u. Online premijera održat će se putem virtualnog kina Laemmle koji je inače dostupan samo gledateljima iz SAD-a, no ovaj put servisu će se moći pristupiti i gledatelji iz Hrvatske.

Poveznica za stream bit će objavljena na službenoj stranici Laemmlea te na Facebook stranici Barićevog filma. Isti dan film će imati kinopremijere u Zagrebu (Kino Metropolis) i Rijeci (Art-kino Croatia), nakon čega slijede redovne projekcije u nezavisnim kinima diljem zemlje, od Osijeka do Pule i Dubrovnika, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

”Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” jedan je od dvadesetsedam naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Radnja prati Martina, čovjeka koji se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu, zajedno s umjetnicom Sarom s kojom se pridružuje revolucionarnoj komuni na selu, kratki je opis filma nastalog u produkciji zagrebačkog Kaosa. Dalibor Barić film je animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu.

(Izvor: Hina, Pexels.com)