Premijera mjuzikla “Mama ja sam pozelenio!” u Gradskom kazalištu Žar Ptica

Gradsko kazalište Žar ptica kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u četvrtak i petak 6. i 7. svibnja, mjuzikl “Mama ja sam pozelenio!” u režiji Marijane Matoković, koji na zabavan način djecu uči važnosti usvajanja zdravih prehrambenih navika.

Kako se ističe u najavi, nakon predstave o vršnjačkom nasilju, ovim naslovom Gradsko kazalište Žar ptica nastavlja progovarati o društveno angažiranim temama vezanim za probleme odrastanja djece. Među njima je svakako i problem nedovoljne tjelesne aktivnosti školske djece te posljedično i prekomjerne tjelesne mase i debljine, što je i tema ove predstave.

Na ovu temu redateljica Marijana Matoković okupila je pisca libreta Igora Weidlicha, autora glazbe Bojana Jambrošića, koreografkinju Tihanu Strmečki te scenografkinju i kostimografkinju Irenu Kraljić, kako bi u mjuziklu “Mama, ja sam pozelenio!” na zabavan i otkačen način i kroz simpatičnu ljubavnu priču, govorili o mijenjanju loših životnih i prehrambenih navika.

U svojoj do sad trećoj suradnji sa Žar pticom, Bojan Jambrošić je u naslovnoj ulozi dječaka Bokija, dok njegove prijatelje Roberta i Zorana igraju Petar Atanasoski i Bogdan Ilić.

Kako je dječak kojemu su savjetovali da mora početi jesti i živjeti “šareno”, zapravo – pozelenio, otkrit će nam ovaj mjuzikl, namijenjen djeci mlađe školske dobi.

Foto: Facebook

Izvor: Hina