Preminuo je bubnjar The Rolling Stonesa Charlie Watts

Charlie Watts, bubnjar jedne od najpopularnijih grupa na svijetu, The Rolling Stonesa, preminuo je u osamdeset i prvoj godini života. Watts je preminuo u krugu obitelji u bolnici u Londonu, a uzrok smrti još nije poznat. Vijest je objavio njegov publicist Bernard Doherty, a zatim su je prenijeli brojni svjetski mediji.

Watts je bio član slavne grupe od 1963. godine te je sudjelovao na svim značajnim albumima benda. Radio je kao grafički dizajner je te 1963. upoznao Micka Jaggera, Briana Jonesa, Keitha Richardsa i Iana Stewarta te je zajedno s njima promijenio glazbu i kulturu dvadesetog stoljeća.

Članovi grupe dirljivom su se objavom i na Instagram profilu oprostili od voljenog bubnjara. ”Sa najvećim žaljenjem javljamo kako je preminuo naš voljeni Charlie Watts. Preminuo je danas u londonskoj bolnici u krugu obitelji. Bio je voljeni suprug, otac i djed te član The Rolling Stonesa kao jedan od najboljih bubnjara generacije. Ljubazno molimo da poštujete privatnost njegove obitelji, članova benda i bliskih prijatelja u ovim teškim vremenima.”

(Izvor: @therollingstones Instagram profil, Picture alliance/dpa/DPA/PIXSELL)