Prijave za Doru 2021. do 10. prosinca

Podsjećamo, još su mjesec dana (do 10. prosinca)  otvorene prijave za natječaj za Doru 2021. godine. Natječaj, u odnosu na lanjski, donosi nekoliko promjena, a većina njih odnosi se na situaciju uvjetovanu koronavirusom.

Najvažnije promjena je da će se na Dori natjecati 14, umjesto16 pjesama. Biraju se i dalje 4 rezerve, ali te rezerve će biti aktualne do odlaska u Opatiju. Nakon toga, ako bude odustajanja, zamjena nema. Nadalje, na pozornici može biti najviše pet osoba (a ne šest kao do sada), a svi preteći vokali moraju biti na matrici, ne izvode se uživo. To je pravilo koje je kao opciju iznimno za 2021. dopustio Eurosong, a HRT je odlučio da to bude obveza.

Promjene koje nisu uvjetovane trenutačnom epidemiološkom situacijom su: dopušta se pjevati, osim na hrvatskom, na bilo kojem europskom jeziku (do sada pravila dopuštala samo engleski, talijanski, njemački i francuski) a matrica se za izvođenje na Dori predaje u stemovima (dijelovima) te se miksa na samoj izvedbi.

Na natječaj se mogu prijaviti državljani Republike Hrvatske stariji od 16 godina. Prijavljuje se potpuno gotova pjesma s originalnim izvođačem. Prijaviti se možete putem sljedeće prijave: https://www.hrt.hr/dora/prijava/

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL