Princeza Diana u fokusu nove sezone serije ”The Crown”

Novu sezonu popularne povijesno dramske serije ”The Crown” od danas je moguće pogledati na Netflix streaming servisu. Četvrta sezona, koju najavljuju kao najuzbudljiviju do sada, u središte stavlja princezu Dianu i princa Charlesa. U prvoj epizodi istovremeno pratimo dvije uzbudljive priče koje će obilježiti novu sezonu. Naime, kontroverzna političarka Margaret Thatcher, koju glumi Gillian Anderson, postaje prva britanska premijerka u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva a princ Charles, kojeg glumi Josh O’Connor, upoznaje Dianu Spencer, čiji je lik utjelovila Emma Corrin. U nadolazećim epizodama pratimo obiteljske nemire oko nove veze i nadolazećeg vjenačanja te politički odnos kraljice i prve premijerke.

”Prikovana sam za seriju i samo pomisao da ću se pridružiti ovoj nevjerojatno talentiranoj glumačkoj obitelji za mene je bila nerealna. Princeza Diana je bila ikona i ostavila je dubok i nadahnjujuć utjecaj na svijet. Istražiti je kroz pisanje Petera Morgana izuzetna je prilika koju ću nastojat opravdati” izjavila je Emma Corrin prilikom objave da je dobila ulogu u seriji.

”The Crown” jedna je od Netflixovih uspješnica koja prati život kraljice Elizabete II. i donosi novi pogled na unutarnje odnose kraljevske obitelji i političku situaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

(Izvor fotografije: Screenshot)