Projekt Korona Kid

Sa željom poticanja  djece i mladih na građanski angažman i brigu za druge, a sve u svrhu  lakšeg percipiranja djece i mladih i prilagodbu na situaciju  života sa pandemijom koronavirusa u Rijeci je pokrenut projekt Korona kid.

Vijeće mladih Benčić (Udruga RUKE) nositelj je i koordinator projekta  dok su partneri  Gradska knjižnica Rijeka i Udruga Ri Rock.

Natali Bosnić, iz  Vijeće mladih Benčić, predstavljajući projekt u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska”  navodi da je cilj projekta “Korona kid” poticanje djece i mladih na građanski angažman i brigu za druge kroz usvajanje novih znanja i vještina građanskoga odgoja, primjenu novih tehnologija i socijalizaciju. Također dodaje da program traje nekoliko mjeseci, a intenzivno za djecu koja su bila na radionicama i koja će pružiti mladima podršku za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa. Radionice su se  održavale on-line i a sam odaziv bio je iznimno velik a  u rujnu se osim on-line radionica planira organizirati radionice i na otvorenom.

Ovakvi inovativni,  interaktivni, tehnološki zahtjevni ali istovremeno zabavni načini učenja hvalevrijedni su projekti posebice kad je riječ o djeci i ljudima mlađe životne dobi  budući im u ovo doba izoliranosti interakcija i druženje  sa svojim uzrastom najviše  nedostaje.

Projekt Korona kid je dosad  predstavio 12 raznolikih članaka objavljenih u online magazinu Brickzine, četiri radijske emisije dostupne na mrežnim stranicama Radio Rože i na stranicama Vijeća mladih Benčiće te web stranici  Brickzine.hr.