Ljetno izdanje projekta Ilica: Q’ART – 12. i 13. lipnja

Ovogodišnje ljetno izdanje Projekta Ilica: Q’ART pokušat će osvijestiti važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog središta Zagreba, a održat će se 12. i 13. lipnja s nizom kreativnih događanja tijekom kojih će glavna zagrebačka ulica dijelom biti zatvorena.

“Iličke tračnice će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici “Festivala Zajednice” predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine”, najavljeno je.

Na jedan dan ta će ulica postati i pozornica na kojoj će se izmjenjivati glazbenici Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet.

U umjetničkom segmentu manifestacije sudjeluju Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar te Teatar Cirkus Punkt i Bojan Gagić, multimedijski umjetnik koji će se predstaviti u okviru programa Muzičkog biennala Zagreb.

U suradnji s ULUPUH-om održat će se modna revija na Britanskom trgu, na kojoj će svoje unikatne modele prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera.

Projektu su se pridružili i organizatori Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila,  te Udruženje obrtnika Grada Zagreba koje priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija, popraćeno glazbenim sadržajem

Svi programi za građane Zagreba su besplatni i organiziraju se uz epidemiološke mjere

Jedva čekamo bogati umjetnički program koji nas očekuje u Ilici!

(Izvor: Hina, Unsplash.com)