Promocija reizdanja kultnog albuma “Angel’s Breath” Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube

Danas je održana promocija reizdanja kultnog albuma Angel’s Breath legendarnih glazbenika Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube.  Isti je nastao u suradnji sa Zadužbinom Milana Mladenovića i obitelji Subotić , a Croatia records ovo  ekskluzivno remasterirano izdanje  izdaje točno 26 godina nakon prvog objavljivanja 1994. godine, u lipnju ove godine na CD-u, te mjesec dana kasnije na vinilu.

Osim same  ideje da se očuva lik i djelo  frontmena EKV-e Milana Mladenovića, želja sudionika je i da se Milanove i Subotićeve pjesme te njihov stil i glazbena promišljanja ponovno nađu na  tržištu kako bi ih mogle otkriti i neke nove generacije, ne samo ovih prostora već i van granica naše regije, posebice jer je prije 26 godina kultno izdanje izašlo u vrlo limitiranoj seriji.

Važnost ovog albuma izdanog pod etiketom Croatia recordsa jest između ostalog u činjenici da je reizdanje Angel´s Breatha dospjelo na visoko 2. mjesto najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, što svakako potvrđuje vrijednost ovog originalnog izdanja.

Likovno oblikovanje vinilnog izdanja potpisuje Aleksandra Ćebić dok je  ilustracija djelo Zorana Janjetova, Subinog i Milanovog prijatelja, autora omota za orginalno izdanje iz 1994. godine i ilustracije za ovo reizdanje. Uz izdanje dolazi i vrhunska fotografija Milana i Sube, autora Vladimira Radojičića te njihova dva teksta.

Izvor: Croatia records