Prijava

Pula

Pula je najveći grad u Istarskoj županiji koji leži na jugozapadnom području istarskog poluotoka. Poput ostatka regije, poznata je po svojoj blagoj klimi, mirnome moru i netaknutoj prirodi. Prepoznatljivost Pule razne su rimske građevine na koje ćete naići šetajući gradom.

Amfiteatar Arena je najznačajniji i najpoznatiji spomenik antičkog graditeljska u Hrvatskoj i građevina od koje započinje i završava svaki obilazak grada.  Augustov Hram je jedan od dva najbolje očuvana spomenika rimskog razdolja koja se nalaze izvan Italije. Posvećen je prvom rimskom vladaru Augustu a izgrađen je davne 14. godine prije Krista. Augustov hram nalazi se na središnjem pulskom trgu – Forumu.  Na poznatoj utvrdi Kaštel, koja je sagrađena u 17. stoljeću, nalazi se Povijesni i pomorski muzej Istre u kojem možete razgledati razne stare instrumente koje su koristili pomorci i vojnici. Podno Kaštela nalazi se Malo rimsko kazalište, značajno arheološko nalazište u kojem su se u rimsko doba odigravale predstave.

Pula je poznata i po predivnim plažama, kao što su Lungo mare, Verudela i Valovine, ali i po djelatnostima poput vinarstva, ribarstva, maslinarstva i turizma.

Od kulturnih sadržaja Pula nudi : Muzej suvremene umjetnosti, Memo Museum – muzej svakodnevnice dobrih uspomena, Musem Olei Histriae – house of istrian olive oil, Istarsko narodno kazalište, Kilo Valli i Cinestar.

Također, ljeto u Puli je prepoznatljivo po Pulskom film festivalu koji se svake godine održava u pulskoj Areni.

Noćni život: Shipyard pub, Rustico bar, Korzo bar, Pietas Julia klub, Stella klub

Shopping: Max City Centar, Pula Citty Mall

Uvijek je dobro znati važne brojeve hitnih službi grada koji posjećujete u slučaju nepredvidljivih događaja. Evo popisa najvažnijih telefonskih brojeva koji su vam potrebni u Puli:

Hitni slučajevi:

  • + 385 112 – zajednički broj za hitne slučajeve EU
  • + 385 194 – prva pomoć

Bolnice:

  • Opća bolnica Pula – +385 52 376 000

Policija:

  • Policijska postaja – +385 52 532 629
  • + 385 192 – hitna policija

Dežurna ljekarna:

  • +385 52 222 544

Turistički Informacijski Centar:

  • +385 52 219 197

Zadnja događanja