Pulski Sa(n)jam knjige od 5. do 13. prosinca na više lokacija

26. po redu Sa(n)jam knjige u Puli ove će se godine održati od 5. do 13. prosinca na više lokacija u gradu. Glavno mjesto predstavljanja autora i okupljanja posjetitelja bit će galerija Sveta Srca zbog čega sajam ove godine nosi naziv ”Sajam je u Srcima”. Ostatak sajma odvijati će se na De Villeovom usponu i okolnim ulicama i trgovima gdje će posjetitelji na novi način doživjeti predstavljanje knjiga i autora.

Sa(n)jam knjige ove se godine morao prilagoditi novim okolnostima i otkriti druge mogućnosti koje grad pruža za organizaciju događaja u situaciji ”novog normalnog”. Pula je idealan grad za takav koncept festivala jer pruža povijesnu scenografiju i veliki broj ulica i malih trgova na kojima se posjetitelji mogu okupljati bez kršenja epidemioloških mjera, poručili su iz organizacije.

Festival će programom ”Nova lica Pule” naglasiti temu pjesništva iz razloga što je ove godine objavljen veliki broj poetskih knjiga. Također, neizostavan je i poznati ”Doručak s autorom” koji će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar u Galeriji Cvajner.

Oni koji neće moći posjetiti festival, njegove će dijelove moći pratiti video i radijskim prijenosom putem radia Maestral.

Izvor fotografije: Pixsell