Rade Šerbedžija predstavio novi album ”Ne okreći se sine”

Novi studijski album ”Ne okreći se sine” poznatog glazbenika, glumca i pjesnika Rade Šerbedžije od danas je u prodaji. Album predstavlja vrhunsko glazbeno ostvarenje koje dolazi kao ”šećer” na kraju ove gorke godine.

Najavljen hitom ”Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić, a Šerbedžija snimio s ekipom sjajnih glazbenika: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj), ovaj sjajan umjetnik nastavio je u pauzi snimanja filmova dovršavati i ostale pjesme kako bi album stigao na tržište krajem godine.

Osim Husa svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pjesmi ”New York”, Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu ”Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi ”Grad Drage Mlinarca”, Mario Igrec u pjesmi ”Suzo moja, strpi se”, autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi ”Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na albumu se nalaze i dvije suradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi ”Od kako te ne volim te”, te na ”Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu ”Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman. Prema svemu rečenom, na ovom albumu okupljeni su najbolji glazbenici i umjetnici sa ovih prostora.

(Izvor: Croatia Records)