Rajko, hvala ti za svaku notu!

Samo nekoliko dana prije 66. rođendana napustio nas je jedan od najvećih glazbenika i skladatelja hrvatske glazbene scene, Rajko Dujmić. Podsjetimo,glazbenik je izgubio životnu bitku nakon teške prometne nesreće kada je kod Ravne gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju.  Nakon nesreće  smješten u jedinicu intenzivnog liječenja Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci, a uz njega je do posljednjeg trenutka, bila supruga Snježana. 

 Jedan od najvećih glazbenika i skladatelja hrvatske glazbene scene, Rajko Dujmić kao klavijaturist ,,Novih fosila” popisuje neke od najpoznatijih hrvatskih pjesama poput  „Za dobra stara vremena“, „Da te ne volim“, „Najdraže moje“, „Šuti moj dječače plavi“, „Plava košulja“ i druge.

Rajko Dujmić 1985. godine dobio je Zlatnu pticu, priznanje koje je Jugoton davao autorima za prodanih milijun primjeraka raznih nosača zvuka, a zaslužit će je i 2000. godine od izdavačke kuće Croatia Records za zbroj od 100 000 primjeraka. Dobitnik je i Porina za životno djelo, a zahvaljujući njegovim pjesmama Novi fosili primili su posebno priznanje Multi-platinum award Hrvatske diskografske udruge za 50 godina diskografskog dostignuća.

U povodu smrti  legendarnog glazbenika  HRT će večeras u 20,00 sati  na  Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) emitirati In memoriam program u sklopu kojeg će se prikazati dokumentarni film Tonija Volarića “Zauvijek skladatelj – Rajko Dujmić”, koncert Novih fosila iz 1984. godine, te emisija “8. kat” u kojoj je gostovao legendarni skladatelj.