Riječki karneval ove godine u virtualnom obliku

Na ”Prvom zasjedanju maškaranog antonjskog vijeća” odlučeno je će se ovogodišnji karneval u Rijeci održati, ali u virtualnom obliku. Nakon ”sjednice”, održana je Primopredaja ključa grada, a Meštar Toni koji ove godine slavi svoju tridesetu obljetnicu ”rukovođenja” gradom za vrijeme karnevala, predložio je da prošlogodišnjoj kraljici Dori Pilepić iz karnevalske grupe ”Siti i pijani” te prvoj pratilji Sanji Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići i drugoj pratilji Sari Puž iz Udruge ”Zijat, sost, tancat i pit” mandat produži na još godinu dana.

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, rekao je kako se duh karnevala ne može oduzeti niti spriječiti jer on živi u svima koji slave i poštuju karneval. Škarpa je najavio ,,virtualni karneval”, na koji će pozvati sve karnevalske udruge koje su do sada sudjelovale u povorkama, da se predstave kratkim video uratkom u kojem će predstaviti svoju udrugu i tradiciju. Svi materijali će se zatim ujediniti u jedan, koji će biti dostupan na web stranici Riječkog karnevala i biti prikazan na Kanalu Ri.

”Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se tome, rekao je Škarpa, a ako ostane ovako kako je sada, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju”.

(Izvor: Rijeka.hr, Unsplash.com)