Riječki Putokazi objavili novi singl „Igralica“

Riječki “Putokazi” pod ravnanjem Mirande Đaković ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom “Meandri”.  Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, sa više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan klasičnih okvira i na svojem četrnaestom albumu, na samo njima svojstven način istražuju život kroz temu smrti.

Nakon inspirativnog singla i spota “TanTanatos Filip Frank remix”, Putokazi nam predstavljaju i novi singl s ovog albuma.  Riječ je o pjesmi “Igralica”, dojmljivom singlu koji će vas zaintrigirati svojom energijom i zanimljivim zvukom te potaknuti na promišljanje svijeta oko vas.

“Igralica“ je četvrti po redu video zapis s albuma „Meandri“, a redateljica je i ovaj put mlada i talentirana umjetnica Gea Rajić. Autorica svih pjesama i vokalnih aranžmana s albuma  je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković. Glasovi u Meandrima su Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Miranda Đaković, Ivana Blaškan, Magda Martedić Šimac, Daniela Rašić Strčić, Sarah Nicole Vukšić i Dolores Marinić. Glasovnu izvedbu pjevača u Meandrima prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. Projekt uključuje 30-ak umjetnika, glazbenika, tonskih snimatelja, pjevača Putokaza, koreografa, kostimografa, dizajnera, što ovaj album čini možda i najboljim albumom u karijeri Putokaza.

https://www.youtube.com/watch?v=ybdDSWwWqQY

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL