Prijava

Rijeka

Rijeka je najveći grad Primorsko – goranske županije koji se smjestio na izvoru rijeke Rječine i Kvarnerskom zaljevu te je zbog svoje dobre geografske pozicija najvažnija hrvatska luka.

Središte grada Rijeke zasigurno je glavna gradska šetnica Korzo, gdje se svakodnevno okuplja veliki broj građana i turista. Glavni spomenik koji se nalazi na Korzu je Gradski sat, a samo 200 metara od Korza nalazi se i Kapucinska crkva Gospe Lurdske. Šetajući starom jezgrom Rijeke možete razgledati i na katedralu Sv. Vida i Guvernerovu palaču. Na brdu iznad centra Rijeke nalazi se Trsatska gradina, jedna od najposjećenijih turističkih i kulturnih znamenitosti.

Rijeka je svake godine domaćin najveće karnevalske povorke u Hrvatskoj – Riječkog karnevala, koji privlači ljude iz svih dijelova Hrvatske i svijeta.

Od kulturnih sadržaja grad također nudi Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Kulturni centar Kalvarija – RI Teatar, galerija Drugo more, galerija Kortil, galerija Principij, Art Kino Croatia i Cinestar.

Plaže: plaža Kantrida, plaža Pećine i plaža Preluk

Noćni život: Rakhia bar, Phanas bar, Stop caffe&klub, Three Monkeys bar, Pommery bar, klub Karolina

Hitni brojevi

Uvijek je dobro znati važne brojeve hitnih službi grada koji posjećujete u slučaju nepredvidljivih događaja. Evo popisa najvažnijih telefonskih brojeva koji su vam potrebni u Rijeci:

Hitni slučajevi:

  • + 385 112 – zajednički broj za hitne slučajeve EU
  • + 385 194 – prva pomoć

Bolnice:

  • Opća bolnica Rijeka – +385 51 658 111

Policija:

  • Policijska postaja Rijeka – +385 51 335 234   
  • + 385 192 – hitna policija

Dežurne ljekarne:

  • Ljekarna Rijeka – 051 215 281

Turistički Informacijski Centar:

  • +385 51 335 882

Zadnja događanja