Singlom “U zagrljaju vrimena” Ansambl LADO podržao inicijativu “Zagrlimo starije pjesmom”

Izvedbom pjesme “U zagrljaju vrimena” Ansambl LADO priključio se inicijativi “Zagrlimo starije pjesmom”, čiji je cilj skrenuti pozornost na brigu za starije osobe.

Riječ je o inicijativi koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšala usamljenost i izoliranost uzrokovani pandemijom virusa COVID-19. Inicijativi su se odazvale brojne klape i vokalni sastavi koji su pjevali pred domovima za starije i nemoćne diljem Hrvatske, a njihovim nastupima bili su dirnuti ne samo korisnici i djelatnici domova, već i sami izvođači. Tekst pjesme “U zagrljaju vrimena” napisao je Frane Bilić, glazbu je skladao Joško Ćaleta, a tamburaški aranžman djelo je Marka Firsta.

U prigodi Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba koji se, odredbom pape Franje, prvi puta obilježava u nedjelju 25. srpnja 2021., Vijeće i Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svim djedovima, bakama i starijim osobama priredilo je glazbenu čestitku u obliku videospota pjesme “U zagrljaju vrimena”.

Spot je sniman na više lokacija u kontinentalnoj (Dom za starije i nemoćne “Kuća svetoga Franje” u Odri nedaleko Zagreba) i primorskoj (šibenski akvatorij i OPG “Kamena kuća” u Pakovo Selu) Hrvatskoj. Produkciju spota potpisuje Laudato televizija, a radili su ga supružnici Janja i Andrej Bunić.

(Izvor, foto: CR press)