“Slikajmo uljem” – online likovna radionica

Nakon uspješno održane 1. online likovne radionice, Hrvatski sabor kulture u suradnji s akademskom slikaricom Olenom Sokolovskom pripremio je i poziva sve zainteresirane na novu online likovnu radionicu.

Tema predstojeće ranionice je  „Slikamo uljem“, a ista će biti održana 9. i 12. listopada 2020. U nastavku pročitajte plan i način realizacije radionice te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a broj sudionika ograničen je na prvih 100 prijavljenih.

O PROGRAMU

Online radionica „Slikamo uljem“ uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike (9. i 12. listopada 2020.) voditi akademska slikarica Olena Sokolovska i moderatorica webinara Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a, uz samostalan rad polaznika na vlastitom umjetničkom djelu (10. i 11. listopada 2020.)

Sudionici radionicu prate uživo putem ZOOM aplikacije, a radionica će obuhvatiti: predavanje voditeljice, video snimke i online prezentaciju rada i vježbi slikanja uljem, samostalan rad svakog polaznika – vježbe i slikanje po predlošku, kritički osvrt voditeljice na nastale radove uz savjete za usavršavanje slikarskih umijeća te konzultacije – pitanja i odgovori. Rezultat radionice bit će i virtualna izložba nastalih radova.

Na kraju prvoga dana online radionice polaznici će dobiti zadatak stvoriti vlastito likovno djelo u tehnici ulje na platnu, prema unaprijed zadanim motivima i predlošcima.

KAKO SUDJELOVATI – NAČIN PRIJAVE I REALIZACIJE

Online radionica bit će realizirana putem ZOOM aplikacije (ZOOM webinar). Na radionicu se mogu prijaviti zainteresirani likovni stvaraoci (ograničen broj sudionika – prvih 100 prijavljenih).

Za prijavu je potrebno najkasnije do 7. listopada 2020. ispuniti prijavni obrazac – „webinar registration“ klikom na poveznicu: https://bit.ly/3iUT3xr 

Prijavljeni sudionici na e-mail naveden u prijavi primit će „Potvrdu registracije“ sa svim informacijama i poveznicom za pristup radionici.
Za sudjelovanje na radionici, poželjno je da svaki sudionik na svoje računalo brzo i jednostavno instalira ZOOM aplikaciju klikom na poveznicu: https://zoom.us/support/download. Ukoliko sudionik ne instalira ZOOM aplikaciju unaprijed, instalacija aplikacije bit će pokrenuta automatski prilikom pristupa radionici.
Svim prijavljenim sudionicima na mail naveden u prijavi bit će dostavljene detaljne tehničke upute za lako i jednostavno pristupanje online seminaru.

Detaljnije informacije potreažite na mrežnim stranicama organizatora i na gore navedenoj poveznici na kojoj je naveden postupak registracije, detaljan opis programa te materijal potreban za sudjelovanje na webinaru.

Info: Hrvatski sabor kulture

Photo: freepik