Slikovnica Paula McCartneya stiže u Hrvatsku

Član poznate grupe ”The Beatles”, Paul McCartney, objavio je slikovnicu inspiriranu vlastitim odnosom i vremenom provedenim sa svojim unucima. Slikovnica će u Hrvatskoj, nakon nekoliko mjeseci rada, biti objavljena u suradnji sa Croatiom Records pod nazivom ”Hej, super djedice!”. Knjiga u originalnom izdanju nosi naziv ”Hey, grandude!” te je izdana prije godinu dana.

McCartney, koji ima osmero unučadi, izjavio je da ovu knjigu napisao za sve bake i djedove koji svojim unucima čitaju prije spavanja te se nada da će oni, jednako kao i on, uživati u tome.

Slikovnica prati neustrašivog djedicu koji svoje četvero unučadi vodi u avanture pomoću čarobnog kompasa. U hrvatskoj verziji američke slikovnice djed nosi naziv Branimir Jurić, a njegovi unuci su Lucija, Tomo, Ema i Gogo. Unuci odnosno ”Kuleri”, kako ih djed naziva, provode nezanimljivi vikend sve dok djedica ne otkrije stare razglednice raznih mjesta koja su njegovi unuci željeli posjetiti. Slikovnica je ujedno poučna i duhovita a oplemenjena je zabavnim ilustracijama umjetnice Kathryn Durst. Na poleđini knjige nalazi se kompas koji, u interpretaciji, poručuje da svatko treba pronaći svoj put i otkriti sebe, kao što kompas u slikovnici djedu pomaže da sa svojim unucima otkrije nove pustolovine.

Želimir Babogredac iz Croatie Records poručio je da je slikovnica idealna za roditelje, bake, djedove i njihove mališane. Također navodi da je za uspješan prijevod i objavu slikovnice bio potreban veliki trud i rad, kako bi knjiga bila potpuna. Osim ove, Croatia Records može istaknuti nekoliko uspješnih knjiga koje su objavili poput ”Tvornica glazbe – Priče iz Dubrave 1 i 2”, ”Rock u Vinkovcima”, ”Splitska dica” te slikovnice Vojka V – ”Ne može” i ”Kako to”. Također, suizdavači su knjige ”Arsen – Čovjek kao on” a u pripremi je i knjiga o Gabi Novak, jednoj od najvećih hrvatskih glazbenih diva. Diskografska kuća dokazala je da izvrsno prati tržište i i svjetske trendove, što pokazuju odlični rezultati. Iznimna je čast surađivati sa kućom Penguin Random House iz Londona i Paulom McCartneyem – poručili su iz Croatie Records.

Izvor fotografije: Pixabay.com

 

 

Comments

mood_bad
  • Comments are closed.